FAQ

Veel gestelde vragen:

  1. Wat zijn de kosten van een destructie?
    Dit is afhankelijk van de destructor en bij het achterlaten bij de dierenarts is de prijs afhankelijk van de betreffende dierenarts. Hier zijn geen vaste tarieven voor. Wel kan het gewicht een bepalende factor zijn. Wanneer u kiest voor een andere bestemming zoals crematie of begraven dan betaalt u geen destructiekosten.
  2. Is destructie hetzelfde als cremeren? Het dier wordt toch verbrand?
    Nee dat is zeker niet het geval. Na verwerking van de eerste proces stappen bij destructie (dus na het breken, drogen en pasteuriseren en steriliseren) worden de reststoffen voor industriële doeleinden of als brandstof gebruikt. Bij een crematie gaat een dier in zijn geheel en zonder schending in een installatieoven waarna uw dier wordt verbrand. Vooral het feit dat uw dier in zijn geheel wordt verbrand is het grootste verschil en het feit dat uw dier niet meer wordt hergebruikt voor diverse doelen.
  3. Mag ik na het lezen van deze site mijn huisdier ook begraven in mijn tuin?
    Dit kan in veel gevallen wel maar is afhankelijk van de gemeente waar u woont. Raadpleeg hiervoor uw gemeente wat voor u van toepassing is.
  4. Zijn er ook alternatieven voor de bestemming van mijn overleden dier?
    Wanneer uw huisdier is overleden heeft u de keuze uit een aantal bestemmingen. U kunt uw huisdier naast de variant destructie ook laten cremeren of begraven.
  5. Wat gebeurt er als ik mijn dier achterlaat bij de dierenarts?
    Wanneer u geen alternatief aangeeft bij de dierenarts gaat uw dier naar de destructor.
  6. Wat gebeurt er als ik mijn dier aanbiedt bij een afvalverwerker of het gemeentedepot?
    Uw dier gaat naar de destructor.
  7. Gaat mijn hond of kat gezamenlijk met bijvoorbeeld slachtafval of andere grote dieren in het verwerkingsproces?
    Inderdaad, alle dieren (ook paarden, varkens en koeien etc.) worden gewoon bij elkaar gedaan en  gebroken, verkleind, gekookt en gedroogd. De hierna ontstane massa bevat alle soorten dieren, waaronder ook uw huisdier.
  8. Gaat de destructor respectvol met mijn dier om?
    Het ligt eraan hoe je het bekijkt. De destructor doet zijn werk en volgt de wetgever. Het is een massaproductie bedrijf die op een zeer efficiënte en effectieve wijze miljoenen tonnen dierlijk afval verwerkt. Persoonlijke aandacht voor specifiek uw dier is dan niet aan de orde. Het ophalen van dieren gebeurt met kadaverwagens en grijparmen die de dieren in grote getallen inladen in de laadruimte.

Reacties zijn gesloten.