Kosten

Het destructiebedrijf rekent kosten per melding van circa 20 euro. Daarbovenop komt een bedrag welke is vastgesteld per diersoort. Dit verschilt van ongeveer 1 euro tot 25 euro. Een huisdier kost ongeveer 8 euro.
De destructor komt niet bij particulieren thuis dus als huisdiereigenaar kunt u het beste uw huisdier achterlaten bij de dierenarts. U kunt ook uw dier bij de gemeente aanbieden ter verdere verwerking (destructie is dan de bestemming).

Wanneer u uw (huis)dier achterlaat bij bijvoorbeeld de dierenarts kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor de afhandeling naar de destructor waar wij u graag op attent willen maken. Dierenartsen rekenen vaak een vergoeding voor het af laten voeren van uw huisdier naar de destructor. De hoogte van deze tarieven zijn niet bekend en verschilt tussen de verschillende dierenartsen onderling.  Sommige klinieken verdisconteren een deel van de kosten in een inslaaptarief of euthenasietarief. Hier is op zich niets mis want het kost nu eenmaal geld om uw dier te laten vernietigen.

Reacties zijn gesloten.